taller_modeladoa

Per al primer trimestre del curs escolar 2015-2016, l’activitat es centrarà en l’escultor alacantí Vicente Bañuls (1865-1934), en commemorar-se el 150 aniversari del seu naixement.

Per concertar visita: 965 14 67 87

concertacion.mubag@diputacionalicante.es

En aquesta ocasió, la proposta didàctica plantejada pel MUBAG aposta per destacar durant la visita guiada a l’exposició les peces escultòriques que la composen, recalcant la figura de Bañuls, un dels artistes més coneguts gràcies als nombrosos monuments creats per ell que adornen la província. A més, les seues obres ens permetran parar atenció a la representació d’objectes tridimensionals en les pintures. En tot moment el discurs estarà adaptat al nivell dels escolars.

La segona part de l’activitat és un taller didàctic en el que s’inicia a l’alumne en el modelat d’una escultura, en concret la representació d’un bust.

A més, es continuen oferint les dues guies didàctiques elaborades en el seu moment per aprofundir més en el tema general de l’exposició, una per als alumnes dels cursos compresos entre ESO i batxillerat i una altra destinada a un públic més ampli: escolars de primària, famílies, adults, grups especials, etc.

TALLER DIDÀCTIC INFANTIL

La meua primera escultura. Als primers anys d’aprenentatge del xiquet/a la psicomotricitat fina és molt important. Per reforçar la tasca duta a terme pels professors a l’escola, proposem que modelen un bust amb fang, a partir de dues figures geomètriques: un cilindre i una esfera. Amb aquestes dues formes aniran treballant amb els dits l’adhesió de les mateixes, i el contacte amb el material del fang i la iniciació al modelat. La durada aproximada serà de 45 minuts.

TALLER DIDÀCTIC PRIMÀRIA

Modelant al meu taller. Tal com feien els joves escultors del segle XIX, proposem als alumnes modeles un bust amb argila. A diferència de la pintura, l’escultura té volum i pot ser apreciada des de distints punts de vista. D’aquesta manera incentivem als xiquets i xiquetes a crear la seua pròpia obra d’art en tres dimensions. La durada aproximada serà de 45 minuts.

SECUNDARIA

El retrat modelat. La realització de bustos escultòrics al segle XIX va ser una pràctica molt habitual per representar personatges il·lustres. La majoria dels retrats es realitzaven per encàrrec per adornar espais públics com a monuments commemoratius, encara que també va començar a proliferar la demanda entre burgesos que volien tindre la seua efígie immortalitzada en pedra, bronze o fang. Els alumnes modelaran en fang un bust a partir de dues figures geomètriques: un cilindre i una esfera. Amb aquestes dues formes aniran treballant amb els dits l’adhesió de les mateixes, el contacte amb el material del fang i la iniciació amb els dits la adhesió de les mateixes, el contacte amb el material del fang i la iniciació al modelat, així com els utensilis utilitzats per crear detalls i dotar d’expressivitat al representat o la representada. També se’ls explicarà el procés de la realització d’una escultura des de l’esbós en guix, passant per un motlle i el resultat final. La durada aproximada serà de 45 minuts.

Pin It on Pinterest

Share This