De l’exposició FORMA, PARAULA I MATEÈRIA EN LA POÈTICA DE VALLECAS

Del 21 de juny fins el 03 de juliol de 2011
Planta Baixa, Sala Emilio Varela, zona taller didàctic.
muestra taller didctico vallecas

La mostra presenta els treballs realitzats pels centres escolars a la visita – taller didàctic d’art, realitzada a l’exposició temporal Forma, paraula i matèria en la poètica de Vallecas.

L’activitat consta de dues parts:

Itinerari guiat per l’exposició, en la que l’alumne coneix les experiències artístiques de l’Escola de Vallecas. El discurs s’adapta en tot moment al nivell escolar. Els alumnes dels últims cursos de primària, els de secundària i els de batxillerat disposen d’una publicació didàctica per realitzar activitats durant la visita. La durada aproximada és de 45 minuts.

Posteriorment, passem al taller, on els participants realitzen una activitat pràctica que els permet experimentar amb les matèries i les formes de l’Escola de Vallecas.

Des del museu multipliquem els nostres esforços per oferir materials, recursos i assessorament perquè l’experiència dels alumnes al museu siga d’allò mes satisfactòria.

Simulant els materials arreplegats pels artistes durant els passejos pels voltants de Madrid (arenes, pedres, rames seques, conxes…), amb fang i pintures, els xiquets realitzen obres individuals que enllacen amb les instal·lades en l’exposició i que reflecteixen les impressions rebudes per ells en el contacte amb el camp. La durada aproximada serà de 60 minuts.

De tots els treballs realitzat per cada grup escolar, el museu se’n quedarà tres, seleccionats pels propis alumnes. Amb els treballs seleccionats s’organitzarà una mostra, al mateix espai on es realitzen els tallers, a la sala Emilio Varela situada en la planta baixa del museu, que es podrà visitar del 21 de juny a 3 de juliol de 2011.

Nota: Els participants podran passar a arreplegar el seu “treball” a partir del 4 de juliol en horari de museu, de Dimarts a Dissabte d’11h a 21h i Diumenges d’11h a 15h.

Pin It on Pinterest

Share This