anuncio informacion benlliure

Exposició: Reconeixement internacional. “Mariano Benlliure: anècdotes ornamentals”.

Organitza: MUBAG, Museu de Belles Arts Gravina

Lloc: MUBAG, 1a PLANTA, dins de l’exposició permanent El segle XIX en el MUBAG. De la formació a la plenitud d’un artista

Dates: del 22 de gener al 04 de setembre de 2016.

Procedència de les peces: Museu Municipal Mariano Benlliure, Crevillent.

 

Mariano Benlliure: anècdotes ornamentals

El reconeixement assolit internacionalment per Mariano Benlliure, l’últim gran mestre del realisme vuitcentista, i la seua vinculació amb la província d’Alacant en els darrers anys de la seua trajectòria vital, han sigut les claus per dedicar a l’escultor valencià un espai al MUBAG dins de la magnífica exposició El segle XIX en el MUBAG. De la formació a la plenitud d’un artista.

Al llarg de la seua trajectòria artística, Benlliure va cultivar diferents modalitats escultòriques: retrats, arts decoratives, medallística, imatgeria religiosa, monuments públics i funeraris, etc. De totes elles, hem escollit per a la mostra la seua vessant més decorativa, amb una acurada selecció de peces procedents del Museu Mariano Benlliure de Crevillent.

Als projectes decoratius que va realitzar per als palaus de la burgesia i la aristocràcia del moment va demostrar la seua incansable creativitat en l’elaboració de bells ornaments i el seu afany d’experimentació emprant materials i textures diferents que us convidem a descobrir en aquestes cinc “anècdotes ornamentals” que van engalanar estances avui desaparegudes de dos dels seus projectes realitzats a Madrid: el gabinet de les Belles Arts del Palau del banquer Ignacio Bauer i la seua pròpia Casa-estudi.

Pin It on Pinterest

Share This