el_artita

Espai dins de la mostra permanent El segle XIX en el MUBAG. De la formació a la plenitud d’un artista.

Des del 21 de juliol de 2016 fins el 21 de juliol de 2017.PRORROGADA FINS AL 14 DE GENER DE 2018.

Primera Planta

Organitza: Àrea de Cultura-MUBAG

El Museu de Belles Arts Gravina exposa, després de 122 anys sense mostrar-se al públic, l’obra Les primeres passes del pintor Lorenzo Casanova Ruiz. Aquesta quarta edició de “L’artista destacat” és molt especial, ja que ret homenatge a Lorenzo Casanova, artista format en les Reials Acadèmies de Belles Arts espanyoles i pensionat en Roma per la Diputació d’Alacant, qui al seu retorn i després d’un primer intent a Alcoi, es trasllada a Alacant i funda en 1886 la primera Acadèmia de Pintura, fita que hui commemorem.

L’obra que presentem, Los primeros pasos, va formar part de la magna exposició de Belles Arts d’Alacant en 1894, organitzada per Casanova i en la qual van participar els seus alumnes, la majoria presents en El segle XIX en el MUBAG, juntament amb alguns dels millors pinzells de l’època com Sorolla o Pinazo. Gràcies a la labor de mecenatge de la família Sánchez Mateo, Alacant recupera aquest llenç que ha estat en possessió de la família de l’escriptor Gabriel Miró 115 anys, la major part del temps a Madrid, des que en 1901 Teresa Miró, viuda de Casanova, la regalara al seu nebot Gabriel amb motiu del seu enllaç matrimonial amb Clemencia Maignon.

Us convidem a descobrir el sorprenent muntatge que acompanya a l’exquisit llenç Los primeros passos i que us farà gaudir de l’obra d’una manera especial i evocadora.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This