El palau Gravina

El Mubag té com a espai expositiu el principal palau del segle XVIII de la ciutat d’alacant: el Palau Gravina. La concepció del museu naix d’un treball exhaustiu de rehabilitació de l’edifici que va ser propietat del Comte de Lumiares, la família del qual arribà en plena puixança econòmica de la ciutat, a mitjan segle XVIII. Situat entre la muralla del Postiguet i l’escalinata de santa Maria, al casc històric d’Alacant, aquesta casa de tipologia palatina es va construir sobre les restes d’edificacions derruïdes durant la Guerra de Successió.

La seua magnifica façana, de composició ordenada i llenguatge auster, es va construir amb carreus de la propera serra de Sant Julià. En l’interior les arcades de la planta baixa modulen la diafanitat d’un espai destinat al dipòsit de mercaderies que antigament es comercialitzaven a través del port.

L’escala principal, amb una volta elegant de carreus, conforma la seua distribució espacial entre planta noble i planta de servei.

L’equip d’arquitectura de la Diputació Provincial ha treballat en la rehabilitació d’aquest edifici des de 1998 fins a 2001. Al Palau Gravina, s’hi va annexar l’edificació limítrof, d’estil semblant, i s’hi transformaren ambdós en un sol espai, tant en l’exterior com en l’interior. També es va afegir la planta baixa i el soterrani d’una edificació més moderna amb la intenció d’ubicar exposicions temporals, amb possibilitat d’entrades pel carrer paral•lel o per l’entrada principal del Museu.

En la rehabilitació de l’edifici s’ha pretés conjugar conservar l’estil de la casa palau i, alhora, incloure les tècniques més avançades de museografia.

Síguenos

Últimas exposiciones

Pin It on Pinterest

Share This