junio15

Cicle de conferències Descobreix una obra d’art en el MUBAG

Organitza: Departament d’Art i Comunicació Visual “Eusebio Sempere, Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert”.

Col·labora: MUBAG.

Data: Dimecres 3 de juny de 2015

Hora: 20:00h

Joserre Perezgil, directora tècnica del MUBAG, descobrirà una selecció d’obres de pintura del segle XVI, XIX i XX, pertanyents als fons de la Diputació d’Alacant, i els seus processos de restauració.

Obra a descobrir

Aquesta sessió es centrarà especialment en els treballs realitzats per l’equip de restauració de la Diputació d’Alacant, amb alguns exemples d’obres de pintura clàssica i contemporània.

La conferenciant:

Joserre Perezgil

Directora tècnica del MUBAG des de 2002 i restauradora d’obres d’art. Ha treballat en el Laboratori de Restauració de la Diputació d’Alacant des de l’any 1984. En 1998 es nomenada Cap de la Selecció de Belles Arts dins de l’Àrea de Cultura.

Equip personal del Laboratori de Restauració de la Diputació d’Alacant:

Mª Dolores Vilella Villar / Isabel Fernández Margüella

El personal de restauració està format per les dos restauradores d’obres d’art en plantilla, amb més de 20 anys d’experiència en la seua professió. Al llarg dels anys molts altres restauradors han participat en aquestes intervencions amb contractes temporals en moments de major afluència de treball o amb beques de formació. Al laboratori de la Diputació s’han dut a terme nombroses intervencions en obres tant propietat de la Diputació com d’organismes que així ho han sol·licitat, entre els quals es troben diversos ajuntaments de la província. També s’han intervingut obres en col·laboració amb altres museus nacionals, algunes pertanyents al Museu Nacional del Prado, per a la seua exposició al Museu de Belles Arts Gravina (MUBAG), la intervenció de les quals es va realitzar entre 2012 i 2013.

Laboratori de Restauració de la Diputació d’Alacant. Àrea de Cultura. Secció de Belles Arts / MUBAG

El Taller de Restauració té el seu origen en una de les torres del Palau Provincial. Front a l’augment de treballs de restauració i conservació d’obres, coincidint amb l’apertura del MUBAG, es va traslladar en 1998 a l’Oficina Tècnica, Magatzem al carrer Germans Bernad, dotant-lo de majors prestacions i condicions tècniques, on roman actualment.

Pin It on Pinterest

Share This