desc_enero15

Cicle de conferències Descobreix una obra d’art en el MUBAG

Organitza: Departament d’Art i Comunicació Visual “Eusebio Sempere, Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert”.

Col·labora: MUBAG.

Data: Dimecres 7 de Gener de 2015

Obra a descobrir:

Títol: RELIEVE LUMINOSO MOVIL

L’artista

Eusebio Sempere Juan (Onil, 1923 – 1985)

És un dels artistes espanyols més rellevants de la segona meitat del segle XX. La seua obra gira sempre al voltant de l’abstracció geomètrica, algunes vegades cinètica i d’altres més poètica i paisatgista. Sempere mostra una trajectòria artística molt coherent que respon a un treball rigorós i continuat sobre la forma geomètrica, la il·lusió òptica i la sensació de moviment, encara que posseeix un lirisme molt singular i una gran bellesa formal.

Va estudiar a l’Escola de Belles Arts de San Carles de València i va marxar amb una beca a París, on realitza la sèrie de gouaches sobre cartolina i els relleus lluminosos. Va regressar a Espanya en 1960 i sense abandonar l’abstracció geomètrica tant en pintura com en escultura, collita èxit i reconeixement en biennals i exposicions nacionals i internacionals. Anys després és nomenat Fill Predilecte de la Província, Fill adoptiu de la ciutat d’Alacant, Doctor Honoris Causa per aquesta Universitat i Premi Princep d’Astúries de les Arts.

La conferenciant

Rosa Ma Castells González

Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona. Màster en Museologia i Tècnic especialista en Museologia de l’Art Contemporani, Tècnic Superior Conservadora del MACA, Museu d’Art Contemporani d’Alacant, en la col·lecció del qual es troba la Col·lecció Sempere amb un total de 575 peces.

És autora de textos crítics sobre l’artista, forma part del projecte de Catàleg raonat d’Eusebio Sempere i ha comissariat o coordinat exposicions sobre la seua obra, entre les quals destaquen “Les intencions més íntimes de l’aire” al MACA; “Sempere versus Sempere” a la Llotja del Peix l’any 2007; “Escultures d’Eusebio Sempere” en el SEA l’any 2004; i “Sempere 1923-1985” del Ministeri d’Assumptes Exteriors i SEACEX a Roma, Moscú, Karlovy-Vary o Barcelona entre 2003-2004.

Pin It on Pinterest

Share This