Activitat: Cicle Descobreix una obra d’art en el MUBAG

Data: 1 de febrer de 2017

Lloc: Alacant. MUBAG

Organitza: IAC Juan Gil-Albert

Col·labora: MUBAG

Artista: Pedro Marco

Obra: Fantasía               

ARTISTA

PEDRO MARCO HERNÁNDEZ

Nascut en Villena en 1949, es dedica per complet a les arts plàstiques des de 1972. Es defineix autodidacta de formació, però des de ben prompte van destacar les seues habilitats per al dibuix. Aquesta destresa el va incitar a formar-se en acadèmies privades arribant a convertir-se en un dibuixant excel·lent. En 1982 li van atorgar una beca per realitzar estudis d’art en Hamburg (Alemanya), on s’especialitza en la tècnica del gravat. El seu afany de cerca i coneixement el van portar a descobrir noves cultures i a recórrer països com Veneçuela, Bèlgica, França, Alemanya, Italia, Regne Unit, Jordània, Síria, Algèria i EEUU. Llocs dels quals va anar extraient material suficient per crear les seues composicions.

La seua primera exposició individual la va realitzar amb sols 17 anys a la seua ciutat natal, i a partir d’aquest moment una infinitat d’exposicions individuals i col·lectives s’han anat succeint tant en l’àmbit nacional con en l’internacional. Villena, Caracas, Madrid, Sant Sebastià. Múrcia, Alacant, Paris, Barcelona, Florència i Londres, han sigut algunes de les ciutats on s’han pogut admirar les seues creacions, sempre envoltades d’un halo de surrealisme i fantasia. Les seues obres han sigut adquirides per institucions públiques i privades; i han sigut seleccionades i premiades en nombrosos certàmens de pintura

CONFERENCIANT

MARÍA GAZABAT BARBADO

Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de València, completa la seua formació amb estudis de postgrau, primer en la mateixa universitat amb el màster en “Conservació i Gestió del Patrimoni Cultural”; i més tard amb els cursos d’especialització en “Comissariat d’Exposicions” i “Taxació i peritatge d’obres d’art”, impartits ambdós per l’Institut Superior d’Art de Madrid. A més, ha realitzat innombrables cursos relacionats amb el camp de la museologia i segueix en continu aprenentatge.

A partir del 2006 és Tècnic de Museu en el MUBAG i desenvolupa, entre d’altres, les tasques de conservació, documentació, recerca, educació i difusió amb l’elaboració de textos divulgatius que acompanyen les mostres del museu, així com la coordinació d’exposicions i comissariats. Recentment ha publicat varis articles per altres institucions con “El importante papel de la Diputación de Alicante en la formación de los artistas alicantinos del siglo XIX” en la Revista Canelobre, dedicada a les Belles Arts en la Privíncia d’Alacant en el segle XIX, editada per l’institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, i “El camino hasta aconseguir el ansiado pensionado”, en la commemoració del 150 aniversari del naixement del pintor alcoià Fernando Cabrera, en el periòdic El Nostre Ciutat d’Alcoi.

Pin It on Pinterest

Share This