"Apocalipsis", Remigio Soler

Cicle: Descobreix una obra d’art en el MUBAG

Organitza: Departament d’Art i Comunicació Visual “Eusebio Sempere, Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert”.

Col·labora: MUBAG.

Data: Dimecres 7 de setembre de 2016

Hora: 20:00h

L’artista:

Remigio Soler López (Alicante, 1932-2016)

Pintava sobre paper o cartró. Va ingressar a l’Escola de Belles Arts d’Alacant, situada a la Rambla, on, al llarg de tres anys, va rebre classes dels coneguts pintors Perezgil, Pedro Valdés i Manuel Baeza. Posteriorment, va treballar al taller dels germans Rafel i Fulgencio Blanco, va desenvolupar la pràctica del dibuix, la talla i el fang per a adquirir la tècnica del modelatge. A més de realitzar talles de fusta, pintures i dibuixos, va participar en el món de les Fogueres com a dissenyador i constructor. Les escultures de Remigio Soler es troben en moltes esglésies, com per exemple la imatge de Crist de la parròquia de Sant Josep de Calasanz, la Verge dels Remeis de l’església de les Las Lomas de Juan XXIII i de la capella de la Llar Provincial de la Diputació d’Alacant, en la qual es conserva també una talla de la Verge.

L’obra a descobrir és la talla en fusta denominada Apocalipsis, premiada en 1984 al Saló de la Tardor de Madrid, a banda de dos premis més. Ha realitzat diverses exposicions tant internacionals, a Anglaterra i França, com nacionals a Madrid, Ciudad Real, Barcelona, València, entre altres ciutats. A la nostra província, cal destacar les exposicions a Oriola, Villena, Onil, Alcoi, Elx, Elda i Torrevella. Una de les últimes mostres va ser la titulada Homenatge a la Medicina a la Sala d’exposicions de la Cam, de gener a març de l’any 2005.

El conferenciant

Juan A. Roche Cárcel és diplomat de Postgrau en Gestió i Polítiques de Desenvolupament Cultural, diplomat en Cinematografia, llicenciat en Filosofia i Lletres i doctor en Sociologia. És professor titular de Sociologia de la Cultura i de les Arts en la Universitat d’Alacant, exvicepresident de la AESCA (Associació Espanyola de Sociologia de la Cultura y de las Artes) i ha sigut fins l’any 2005 Art Network Board (coordinador del grup d’investigació de les Arts) en la ESA (Associació Europea de Cultura). Actualment, és director del Màster d’interpretació de guitarra clàssica de la Universitat d’Alacant i membre de la Associació Valenciana de Crítics d’Art i de l’Institut Espanyol de l’Art Contemporani. En el 2014 ha sigut comissari de l’exposició “El artista i la madre. Daniel Escolano”, organitzada pel MUA.

A nivell acadèmic, destaca com a autor del llibre La Sociedad evanescente (Anthropos, 2009) i de l’editat en anglès The Vanishing Society (Logos Verlag Berlin, 2013); i com a editor Espacios y tiempos inciertos de la cultura (Anthropos, 2007) i La Sociología como una de las Bellas Artes. La influlencia del arte y de la literatura en el pensamiento sociológico (Anthropos, 2012). És també autor de nombrosos articles en revistes especialitzades nacionals, europees, llatinoamericanes i nord-americanes relacionats amb el món de la cultura i de les arts.

Pin It on Pinterest

Share This