Activitat: Cicle Descobreix una obra d’art en el MUBAG

Data: 7 de juny de 2017 a les 20:00h

Lloc: Alacant. MUBAG

Organitza: IAC Juan Gil-Albert

Col·labora: MUBAG

Artista: Sol Pérez

Títol de l’obra: Formas

Artista

SOL PÉREZ

Ceramista, fotògrafa, gravadora i pintora. Nascuda a Elx, comença en l’any 1978 el seu aprenentatge ceràmic a l’alfarera de José Martínez d’Agost. Continua els seus estudis assistint a cursos monogràfics, entre altres, amb Fernández Chiti, Nino Carusso i Emidio Galassi.

Exposa en 1981 individualment en la CAM d’Oriola, en 1983 en la Galeria Gaudí, Barcelona, en 1987 en la Galeria 11, Alacant, 1989 al Centre de Cultura Sant Josep d’Elx, 1994 Galeria Vittorio, Alacant, 1995 Sala d’exposicions de la Cam, Elx, 2014 Exposició de gravat i serigrafia Paseo Vintage Elx i en 2017 al Museo del Mar, Castell de Santa Pola. Participa en varies exposicions col·lectives com la realitzada en 1979 a la sala de la CAPA d’Alacant, que itinera en Alcoi, Villena, Denia, Elx, Altea i València. El 1982 a la Galeria 0 de Murcia. EL 1987 a la Llotja de Saragossa amb la Galeria 11 exposa en ARCO 1988. El 1989 Casa de Cultura d’Altea, a la Biblioteca Municipald e Toulouse. El 1990 al Palau Gravina, Intalació Espai de llum. El 1992 Campus Universitat d’Alacant Visions de la Festa, Elx i el 1994 Fira Internacional de Gijón.

Té escultures seriades, murals i monuments en espai privats i públics com la de 1991, Homenatge al mediterrani, Platja de bojos Torrevella i a les col·leccions artístiques del Museu d’Art Contemporani d’Elx, de la Diputació Provincial d’Alacant, al Museu Mané, Fuerteventura, Casa de la Festa, Elx i Universitat d’Alacant. Entre les seues publicacions s’ha de destacar el llibre de fotografia La Palmera descubrimiento y asombro, publicat per la Diputació d’Alacant, 2007.

Conferenciant

EMILIO SOLER

Nascut a Barcelona en 1946, és Llicenciat en Geografia i Història i Doctor en Història Moderna per la Universitat d’Alacant. Ha sigut Director General de Cultura de la Generalitat Valenciana entre 1981 i 1992, així com diputat socialista a les Corts Valencianes durant tres legislatures, entre altres càrrecs públics.

Autor de diversos articles i llibres sobre la història dels viatges i els viatgers per Espanya, especialment entre els segles XVII al XIX. Ha col·laborat en diversos catàlegs sobre exposicions d’artistes alacantins, incloses les dues últimes d’Arcadi Blasco al Museu Universitari d’Alacant i a la Universidad de Alcalá de Henares. En 1996 va començar a donar classes a la Universitat d’Alacant al Departament d’Història Medieval i Moderna, havent-se jubilat recentment. Entre els seus càrrecs acadèmics figura haver sigut Director de la Universitat Permanent i Director de la Seu Universitària d’Alacant.

Actualment és soci numerari de la Reial Societat Econòmica d’Amics del País de València, pertany al Patronat de la Fundació del Museu Arqueològic Provincial (MARQ), és membre del Patronat de la Fundació Arte Siglo XX de “La Asegurada”, Acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia Hispanoamericana de Cadis, soci de la Societat Geogràfica Espanyola i col·laborador de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert al Departament de Publicacions.

Pin It on Pinterest

Share This