invitacion_descubre

Cicle de conferències Descobreix una obra d’art en el MUBAG

Organitza: Departament d’Art i Comunicació Visual “Eusebio Sempere, Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert”.

Col·labora: MUBAG.

Data: Dimecres 6 de maig de 2015

Obra a descobrir

Títol: S/T

L’artista

Pepe Gimeno

És pintor i dissenyador gràfic. Ha participat en exposicions a Alacant (Delegació Provincial de Cultura, Conselleria de Cultura, Sala Cajalicante, Castell de Santa Bàrbera, V Bienal “Elisa Tomás Yusti”, Sala Cajamediterráneo, Centre de les Arts, Palau de Congresos-Col·legi Metges, Col·legi d’Arquitectes, Centre 14, Universitat d’Alacant i a la Llotja del Peix), també a Madrid (Teatre de Madrid i Galeria Orfila), a Murcia (Saló Nacional de Pintura CAM), Villanueva de los Infantes (Casa de Cultura), Elx (Aula CAM, Centre Cultural Sant Josep), Altea (VI Certamen Nacional de Pintura), Benidorm (Aula CAM), Linares (galeria Cristóbal Berjano),etc.

Ha impartit classes i tallers de dibuix-pintura de 1984 a 2008 a llocs com els Instituts Tossal i Albufereta d’Alacant, el col·legi privat CEBAT o l’Esocorxador d’Elx.

Quant al disseny gràfic, ha treballat des de 1993 per a institucions públiques com l’Ajuntament d’Alacant, la Caixa mediterrani, la Diputació d’Alacant, l’Institut Juan Gil-Albert, el MARQ, la Universitat d’Alacant, la Universitat de Jaén o el Museu Arqueològic i l’Ajuntament de Villena.

El conferenciant

Leopoldo La Rubia de Prado

Doctor en Filosofia per la UNED, ha sigut docent en el Centre Associat de la UNED de Úbeda (Jaén) i posteriorment docent i investigador en la Universitat Autònoma de Zacateas (Mèxic), en la Facultat d’Educació i Humanitats de Ceuta i actualment pertany a l’Àrea d’Estètica i Teoria de les Arts (Departament de Filosofia I) de la Universitat de Granada, on imparteix docència en el grau de Belles Arts, Conservació i Restauració i Filosofia, així com al Màster de Filosofia Contemporània i al Màster Universitari en Producció i Investigació en Art.

La seua principal línia d’investigació està vinculada a la Teoria de l’Art i l’Estètica de les avantguardes històriques i les neoavantguardes, i la relació entre l’art i la geometria. Les seues publicacions més recents son La abstracción en el arte. Fenomenología de la abstracción desde el paleolítico a las neovanguardias (Biblioteca Nueva, 2015), Kafka y el cine. La estètica de lo kafkiano en el séptimo arte (Biblioteca Nueva, 2015), Arte y geometria (Universidad de Granada, 2010), Dalí: excéntrico concéntrico (Universidad de Granada), Gógol y su legado (Plaza y Valdés, 2003) o Kafka: el maestro absoluto (Universidad de Granada, 2002). Forma part el Projecte d’Investigació del Ministeri d’Economia i Competitivitat denominat “Experiènia estètica i investigació artística: aspectes cognitius de l’art contemporani”.

Pin It on Pinterest

Share This