MUBAG 02 A

Cicle: Descobreix una obra d’art en el MUBAG

Organitza: Departament d’Art i Comunicació Visual “Eusebio Sempere, Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert”.

Col·labora: MUBAG.

Data: Dimecres 6 de juliol de 2016

Hora: 20:00h

L’artista:

PILAR SALA

Nascuda a Lorca, es llicencia en Farmàcia per la Universitat de Granada. En 1979 s’inicia en la tècnica del tapis d’alt lliç als cursos del Ministeri de Cultura impartits per Aurelia Masanet. La tècnica la fa descobrir les seues possibilitats artístiques i les anirà completant al llarg de la seua carrera amb l’assistència a cursos d’art tèxtil, tallers de teixit, gravat, escultura i fabricació manual de paper. La seua inquietud per conèixer l’art contemporani la porta a participar en successius seminaris dirigits pel crític d’art Kevin Power al Centre d’Art i Comunicació Visual Eusebio Sempere d’Alacant, i al seminari d’Anàlisi de Tendències, organitzat per Francisco Jarauta al Centre Arteleki de Donosti.

Ha realitzat exposicions individuals en varies ciutats espanyoles. Les seues obres han sigut seleccionades en exposicions col·lectives tant a Espanya com a l’estranger. Les seues obres estan exposades en col·leccions públiques i privades, en l’àmbit nacional i internacional, i compta amb múltiples ressenyes en publicacions artístiques. El seu domini de la tècnica es valorat en el món de l’art tèxtil i imparteix tallers sobre distintes tècniques de teixit d’alt lliç, paper art i textures vegetals.

La conferenciant:

Mª JOSÉ GADEA

Llicenciada en Història de l’Art a la Universitat de Murcia, s’ha especialitzat en temes de museologia cursant estudis de postgrau, com el Màster en Direcció i Gestió Cultural, un curs d’especialització en Museologia en Art Contemporani i va obtenir en 2004 la suficiència investigadora amb el treball “Els Museus d’Art a la Província: la necessitat d’establir models de comunicació i difusió cultural front als nous reptes”, dins del Doctorat “El Patrimoni Cultural i els seus àmbits d’aplicació”, del Departament d’Humanitats Contemporànies de la Universitat d’Alacant.

Des del 2005 és Tècnic de Museu en el MUBAG, en el qual realitza treballs de recerca, conservació, catalogació, coordinació d’exposicions, comissariats i publicacions relacionades amb les mostres, així com els textos didàctics. També ha col·laborat escrivint articles per a altres institucions com el realitzat per a Canelobre, “Tras la pista de los pensionados y la formación de la colección artística de la Diputación de Alicante” i en catàlegs d’artistes en exposicions individuals. Ha sigut professora de diversos seminaris d’art i museologia a l’Ajuntament d’Alacant i en l’assignatura “Spanish Tradition in Art” en el Council on International Education Exchange.

Pin It on Pinterest

Share This