Descubre Octubre 2016

Cicle de conferències Descobreix una obra d’art en el MUBAG

Organitza: Departament d’Art i Comunicació Visual “Eusebio Sempere, Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert”.

Col·labora: MUBAG.

Data: Dimecres 5 d’octubre de 2016

Hora: 20:00h

Obra a descobrir

Títol: Sudáfrica

L’artista

AURELIA MASANET

Cursa estudis en l’Escola Superior d’Art i Disseny MASSANA de Barcelona, 1974-79. Es trasllada a Alacant, obri el seu propi estudi i imparteix classes del tapís en el Centre Social del Ministeri de Cultura, en la CAM, la CAPA, L’Ecscola d’estiu del País Valencià d’Elx, de forma itinerant en Altea, Vergel, Oriola, Sant Joan, Vila Joiosa i Alcoi. En 1981 rep una beca-ajuda del Ministeri de Cultura per realitzar un curs de noves tècniques en telar de baix lli, en Le Puy (França). Participa en diversos seminaris d’Art Contemporani a Alacant. Forma part del grup Tramant la trama. Organitza i participa en el seminari “El arte de los ochenta, Kevin Power”. Representa a Espanya en el I Simposi Internacional Tèxtil De Vilnius (Lituania). Realitza diversos cursos d’Art, gravat, pintura xinesa i cal·ligrafia japonesa.

Entre les exposicions individuals: Sitges– 1975, Alcoi– 1981, 1982, 1988, 2007, 2014, Altea- 1981, Jaén- 1984, 1987, Alacant- 1983, 1990, 2000, 2002, 2004, 2014, Alcobendas-2003, Palma de Mallorca- 2005, Xàbia-2012, Alaquas-2012.

Obra en col·leccions públiques: Ajuntament d’Alacant, Diputació d’Alacant, Associació de Tèxtils de Lituania, The Center of Tapestry Arts de Nova York, Col·legi Oficial d’Aparelladors i Arquitectes tècnics d’Alacant, Hotel Mediterrània d’Alacant, Ajuntament de Xàbia, Museu de la Universitat d’Alacant.

Conferenciant

ROMAN DE LA CALLE

Catedràtic d’Estètica i Teoria de l’Art de la Universitat de València, filòsof, escriptor i crític d’art. És acadèmic corresponent a la Real Acadèmia de Belles Arts de San Fernando de Madrid i acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Sant Carles de València; president honorari de l’Associació Valenciana de Crítics d’Art i membre societari de l’Associació Internacional de Crítics (AICA) i de la AECA; membre del Patronat Especial Martínez Guerricabeitia, de la Fundació General de la Universitat de València. Ha sigut Director de l’Institut Universitari de Creativitat i Innovacions Educatives de la Universitat de València, membre del Consell Rector de l’Institut Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MUVIM). Actualment és President de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles.

Pertany als equips de redacció de diferents publicacions de filosofia i de revistes d’art. Com a filòsof, ha publicat diversos llibres i nombrosos assajos sobre teorització estètica, i com a crític, és autor d’un important nombre de monografies sobre art contemporani.

Pin It on Pinterest

Share This