marzo_chana

Cicle de conferències Descobreix una obra d’art en el MUBAG

Organitza: Departament d’Art i Comunicació Visual “Eusebio Sempere, Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert”.

Col·labora: MUBAG.

Data: Dimecres 4 de Març de 2015

L’artista: María Chana del Castillo (Madrid. 1952)

Realitza les seues primeres exposicions en 1973 a Exeter –Angralerra- i a Salamanca, acompanyada aquesta última d’un text del poeta Aníbal Núñez. Des d’aleshores ha realitzat nombroses exposicions en Espanya: Madrid, Bilbao, Jaén, Castelló, Segòvia, Lleó, Salamanca, València i Alacant.

Realitza la darrera exposició individual en 2014 a Saulieu, en Atelier Correia, França, país al que tornarà a mostrar la seua obra eixe mateix any a la ciutat de Vézelay.

Al llarg de la seua vida professional ha rebut premis i distincions i la seua obra es troba en nombrosos museus i col·leccions. Els seus quadres s’han exposat col·lectivament en nombroses ciutats d’Espanya, a més d’Anglaterra i les ciutats de Lima, Santiago de Chile, El Cairo i Nova York. La seua pintura ha sigut molt valorada per respectats crítics, tant a revistes professionals com a entrevistes. Nombrosos son els magnífics i interesantíssims escrits que acompanyen els seus catàlegs; escrits, entre d’altres, de Juan Manuel Bonet, Román de la Calle, Vicente Molina Foix, África Vidal Claramonte, José Ramón Giner, Isabel Tejeda, Martín Noguerol, Enzo Cormann, Fabrice Melquiot i Pedro Miguel Lucía.

El conferenciant: Pedro Miguel Lucía Hernández.

Ha desenvolupat la seua carrera professional en empreses privades d’Informàtica i Comunicacions, sempre com a consultor en Departaments de formació i/o de suport. I paral·lelament ha participat en importants Exposicions Col·lectives de Poesia Experimental en la Casa de la Cultura de Cuenca (Maig 1972), a l’Aula de Cultura de la CAM (Alacant, Març 1975), a l’Ateneu i Museu Municipal de Santander (1979), al Museu de Belles Arts de Sevilla (1985), amb l’exposició “Escrtio està. Escritura experimental espanyola” a l’Atrium de Vitoria (2009), al Museu Patio Herreriano de Valladolid (2010) i al MAS de Santander (2012).

Així mateix, Lucía Hernández ha publicat en Antologies, Revistes i Catàlegs com els Poemes en Tretze de Neu (Madrid, 1972), Literatura Na Swieczie (Varsovia 1985) i Docks (París, 1996). També ha publicat la presentació per al catàleg per a exposicions Luisa Pallarés (Madrid, 2002), poemes per a l’exposició Luisa Pallarés (Madrid, 2011) i la presentació del catàleg de María Chana en l’exposició de la Llotja d’Alacant en 2013.

Pin It on Pinterest

Share This