mayo16

Cicle: Descobreix una obra d’art en el MUBAG

Organitza: Departament d’Art i Comunicació Visual “Eusebio Sempere, Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert”.

Col·labora: MUBAG.

Data: Dimecres 4 de maig de 2016

Hora: 20:00h

L’artista:

Josep GINESTAR

Josep Pedrós i Ginestar naix en Gata, la Marina Alta, en 1957, graduat per l’École Nationale Supérieure des Beaux Arts a París, Maitrise en Arts Plastiques per la Université Paris VIII, doctorat per la Facultat de Belles Arts de València, president creador del Grup de Reüll i de Art al Vent.

Ha participat en diferents fires internacionals, ARCO, Art London, en la Bienal del Cairo i en actes paral·lels de la Bienal de la Habana, Instituto Cervantes de Casablanca, Museu de Artes Decorativas de Tetuán i en exposicions en diferents països com Portugal, Holanda, França, Marroc, Egipte, Mèxic, Alemanya, Suïssa, Itàlia, etc. Ha estat en dos ocasions en la residència Le Cube de Rabat i Artelewa en el Cairo. Així mateix, ha exposat al Palau Gravina d’Alacant, MUA, Llotja del Peix, etc.

La conferenciant:

Isabel Tejeda Martín

És professora en la Facultat de BBAA de la Universitat de Murcia. Ha sigut comissaria d’exposicions d’art i gènere, com Territorios indefinidos, discursos sobre la construcción de la identidad femenina; Mary Kelly; ORLAN; Marina Núñez; Cabello&Carceller; 100 años en femenino; o Fancesca Woodman. Ha comissariat igualment Tadeusz Kantor (La clase muerta), Espai, temps i espectador. Instal·lacions y Nous mitjans en las col·leccions de l’IVAM, així com una mostra de Ana Teresa Ortega en el Palau Gravina.

És autora del llibre El montaje expositivo como traducción. Fidelidades, traiciones y hallazgos en el arte contemporáneo desde los años 70. Va ser guardonada amb el premi Epsais a la Crítica d’Art i va ser finalista en el premi d’assaig de la Fundació Arte y Derecho. Es va doctorar amb una tesi sobre la traducció semàntica que es produeix en el procés de re-exhibició de les avantguardes històriques. Va ser directora del Centre Eusebio Sempere (Alacant) i de la Sala de Verónicas (Murcia).

Pin It on Pinterest

Share This