Activitat: Cicle Descobreix una obra d’art en el MUBAG

Data: 3 de maig de 2017 a les 20:00h

Lloc: Alacant. MUBAG

Organitza: IAC Juan Gil-Albert

Col·labora: MUBAG

Artista: Jorge Cerdá Gironés

Títol de l’obra: Jardines del Salt

ARTISTA

JORGE CERDÁ GIRONÉS, Alcoi 1953

S’inicia en la pintura des de la infantesa i aconsegueix el seu primer premi amb sols 15 anys, en el Concurs Provincial d’Educació i Descans. Cursa estudis de Belles Arts i Dibuix Tècnic en la seua ciutat. La seua vocació i l’èxit de les seues primeres exposicions el fan abandonar l’arquitectura definitivament per dedicar-se a la pintura, completant un curs superior de Pintura de Paisatge en la Facultat de Belles Arts en la Complutense de Madrid. Els seus quadres, als quals els paisatges de la seua terra tenen una fonamental presència, capten totes les característiques de claredat i lluminositat de l’escola valenciana, amb un especial tractament del color i de les qualitats dels tons complementaris. Entre els premis atorgats, destaquen per la seua importància els següents: Primer Premi Saló de Tardor de Madrid. Primer Premi Espiral de les Arts de Madrid, Primer Premi XIV Exposició Petit Format de l’Associació de Pintors i Escultors de Madrid en 1995. Primer Premi VIII Certamen de Jardins de l’Associació Espanyola de Pintors i Escultors de Madrid en 1996. Realitza exposicions amb regularitat a Madrid, on passa llargues temporades, encara que ha exhibit la seua obra en moltes ciutats: A Coruña, Barcelona, Bilbao, Alacant i també en Washington, Nova York, etc.

Entre los premios otorgados, destacan por su importancia los siguientes: Primer Premio Salón de Otoño de Madrid. Primer Premio Espiral de las Artes de Madrid, Primer Premio XIV Exposición Pequeño Formato de la Asociación de Pintores y Escultores de Madrid en 1995. Primer Premio VIII Certamen de Jardines de la Asociación Española de Pintores y Escultores de Madrid en 1996. Realiza exposiciones con regularidad en Madrid, donde pasa largas temporadas, aunque ha exhibido su obra en otras muchas ciudades: A Coruña, Barcelona, Bilbao, Alicante y también en Washington, New York, etc.

CONFERENCIANT

JOSE LUIS ANTEQUERA

Doctor en Història de l’Art per la Universitat de Murcia. Màster universitari professorat EESS a la Universitat d’Alacant. Membre de l’Associació Valenciana de Crítics d’Art i de la Comissió permanent d’Arts Plàstiques i Visuals Conselleria Cultura d’Alacant. Vocal de Belles Arts Col·legi Doctors i Llicenciats d’Alacant. Membre del Grup d’Investigació Mujeres pintores del siglo XX, UNED. Entre les seues publicacions recents, figuren Cinco pintores contemporáneos: Dolores Balsalobre, Javier Lorenzo, Rafel Llorens Ferri, Antoni Miró i Vicente Rodes, Col·legi Doctors i Llicenciats, 2016 i Cultura Visual i pintors d’Alcoi Comunicació en: Jornades sobre La otra pintura, Alcoi octubre 2016, UA, Càtedra Antoni Miró. Ha comissariat, entre altres exposicions, El Rescate de la Pintura. Pintores de Alcoy en en col·leccions privades 1860-1930 a la Llotja Sant Jordi, Alcoi, 2016. Rafael Llorens Ferri: una mirada indagadora. Centre Cultural Mario Silvestre, Alcoi, 2016/2017. Mila Gómez i Vitoria: Un Estética inconformista. Centre Cultural Mario Silvestre, Alcoi 2016 amb Lucía Romero. Cicle “La Entropía del Mapa”. Jesús Mullor. Jesús Cees. Inma Aledón: Llotja del Peix Alacant, 2016/2017.

C Centro Cultural Mario Silvestre, Alcoy, 2016/2017. Mila Gómez i Vitoria: Una Estética inconformista. Centro Cultural Mario Silvestre, Alcoy  2016  con Lucía Romero. Ciclo “La Entropía del Mapa”. Jesús Mullor. Jesús Cees. Inma Aledón: Lonja del Pescado Alicante, 2016/2017.

 

Pin It on Pinterest

Share This