marzocalvo

Cicle de conferències Descobreix una obra d’art en el MUBAG

Organitza: Departament d’Art i Comunicació Visual “Eusebio Sempere, Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert”.

Col·labora: MUBAG.

Data: Dimecres 2 de març de 2016

Hora: 20:00h

Obra a descobrir

Títol: S/T. Serie Stilnox”, 2005.

L’artista

Pepe Calvo

El seu treball es divideix en dos parts. Fotografia química (1972-1989) i Fotocollages (1989-2016). Ha realitzat més de quaranta exposicions individuals i col·lectives en Galeries, Museus i Centres d’Art d’Espanya, Itàlia, Bèlgica i EEUU, destacant la del Museu de la Fotografia de Charleroi en 1996, Derision el raison, juntament amb Duane Michaels, Andy Warhol i Cindy Sherman. Seleccionat per Fernando Castro, participa en l’exposició Art i Gastronomia de l’IVAM (València, 2013). Consorci de Museus, València (2014-2015); Madrid, Centro Cultural Juana Mordó, Modos de ver en la Fotografía Española (1978), ARCO, Galeria 11 (2004), Galeria Redor (1980), Círculo de Bellas Artes de Madrid, Arte y Ciencia (2004), Alicia Rey Gallery (2015), La Casa Encendida, omissari Rafael Doctor (2016); Alacant, Galeria Aural Lo oculto, Supersex (2002/2005), Arte último/21 días (2012), L’Espai (2014); Roma, Centre Storcio Montecello; Modena per la fotografia, Museu Unversitat de ‘Alicante, Tenerife, Fotonoviembre (2005).

Premi KulturCam (2006). Obra en col·leccions: IVAM (Valencia) Photomuseum (Zarautz), Musée de la Photographie en Charleroi (Bélgica), Col·lecció Arte-Ciencia (Colegio de Estomatólogos, Madrid). Autor de llibres monogràfics com Mujeres de Octubre (Pirámide, 1979), Colección (ONCE, 1988), Pepe Calvo (Aural, 2004) i un llibre d’autor que va ser premiat als Fotoencuentros de Murcia (2003).

La conferenciant:

María Marco

Doctora en Museologia pel Departament d’Humanitats Contemporànies de la Universitat d’Alacant, màster en Estètica i Teoria de les Arts per l’Institut d’Estètica i Teoria de les Arts de la UAM. Especialista en Museologia pel CEU San Pablo de València. Ha sigut professora associada de l’Àrea d’Història de l’Art al Departament d’Humanitats Contemporànies de la UA i professora de la Universitat Permanent de la UA. Actualment és Tècnica Superior d’Art a la Fundació General de la UA.

Amb diversos treballs d’investigació i comunicacions o congressos, ha exercit crítica d’art en revistes especialitzades i premsa. Comissaria de nombroses exposicions d’artistes contemporani, entre ells Eusebio Sempere, Dis Berlin, Pepe Calvo, Aurelio Ayela, Luisa Pastor, Mª Dolores Mulá, Susana Guerero, Alfonso Sánchez Luna i un llarg etcètera. Convidada com a conferenciant d’art contemporani i museologia en la Universitat del Sur de Colorado (EEUU), Universitat d’Oviedo, Universitat de Valladolid, Universitat de La Laguna, a l’Ajuntament d’Alacant, a la Diputació d’Alacant i a l’Institut de Cultura Juan Gil-Albert. Destacar finalment la seua tasca com a directora artística dels documentals de la sèrie CREART de la Televisió Educativa Iberoamericana, realitzats pel Taller de la Imatge de la UA protagonitzats per Pepe Calvo, Aurelio Yela i Eugenio Ampudia.

Pin It on Pinterest

Share This