descubre_sempere

Cicle de conferències Descobreix una obra d’art en el MUBAG

Organitza: Departament d’Art i Comunicació Visual “Eusebio Sempere, Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert”.

Col·labora: MUBAG.

Data: Dimecres 2 de desembre de 2015

Hora: 20:00h

L’artista

Eusebio Sempere Juan (Onil, 1923-1985)

Es un dels artistes espanyols més rellevants de la segona meitat del segle XX. La seua obra sempre al voltant de l’abstracció geomètrica, algunes voltes cinètica i d’altres més poètica i paisatgista, mostra una trajectòria artística molt coherent que respon a un treball rigorós i continuat sobre la forma geomètrica, la il·lusió òptica i la sensació de moviment, encara que posseeix un lirisme molt singular i una gran bellesa formal.

Va estudiar a l’Escola de Belles Arts de Sant Carles de de València i va marxar amb una beca a París, on realitza la sèrie de gouaches sobre cartolina i els relleus lluminosos. Va tornar a Espanya en 1960 i, sense abandonar l’abstracció geomètrica tant en pintura com en escultura, collita èxit i reconeixement en biennals i exposicions nacionals i internacionals. Anys després es nomenat Fill Predilecte de la Província, Fill adoptiu de la ciutat d’Alacant, doctor Honoris Causa per aquesta Universitat i Premi Princep d’Astúries de les Arts.

La conferenciant

Irene Mira Sempere

Llicenciada en Filologia Hispànica per la UNED i en Dansa, en la especialitat de “Coreografia i Interpretació” al Conservatori de València; Formació com a professional de Antigimnasia. Col·laboradora i investigadora en la Fundación Rosacruz, en les àrees de mitologia i tradicions espirituals. Ballarina i intèrpret en la Cia. Ananda Dansa durant 13 anys. Professora de ballet i dansa contemporània, actualment imparteix classes de tècnica i entrenament corporal per a actors a l’Escola de Teatre i Cine OFF de València, a més és professora de Teatre i Expressió Corporal a l’Escola Municipal de Teatre de Mislata (València).

Pin It on Pinterest

Share This