descubre_junio

Cicle: Descobreix una obra d’art en el MUBAG

Organitza: Departament d’Art i Comunicació Visual “Eusebio Sempere, Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert”.

Col·labora: MUBAG.

Data: Dimecres 1 de juny de 2016

Hora: 20:00h

Obra a descobrir

Títol: Nubes bajas

L’artista:

VICENTE MANUEL QUILES GUIJARRO (Alicante 1952)

Matrícula d’Honor en la seua promoció, és llicenciat en Belles Arts per la Facultat de Sant Carles de València en l’especialitat de gravat. És artista, pintor i professor de dibuix i pintura al seu Taller de les Arts (c/Juan Ortega 1, Alacant). De 1999 a 2003 forma part de l’equip de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert com a subdirector de Tallers i Seminaris en el Departament d’Art i Comunicació Visual “Eusebio Sempere” i en l’actualitat treballa en un llibre sobre Alacant.

Medalla d’or en la XXIII Exposició d’Educació i Descans; primer Premi Ciutat de Vilajoiosa, primer Premi en el VII Concurs Nacional Pintor Sorolla, d’Elda; primer Premi del XIV Concurs Pintura Comunitat Europea “Miniquadres” Elda i Premi Internacional “Llotja”, de Palma de Mallorca, son alguns dels seus guardons. Entre 1999 i 2002 participa en la Fira d’Art Contemporani en París, Estampa en Madrid i en la exposició del fons de la Biblioteca Nacional.

Té obra en la Diputació d’Alacant i als ajuntaments d’Alcoi, Alacant, Asp i Novelda; i ha realitzar diferents exposicions a Alacant, Albacere, Murcia, Almeria, Xàtiva, València, Madrid, París, Cuba, Tokio, Lima, Nova York o El Cairo. Destaquen als darrers anys: exposició “El hombre y su entorno” en Guardamar del Segura (2007); “El alma de la fotografia” a Alacant (2008) i, com a resultat de les seues recerques en ceràmica, la mosta “El alma de la fotografía humanista. Lo fràgil, lo efímero y lo etéreo” en la Sala Cuerpo de Guardia del Castell de Santa Bàrbara (2010-2011).

Pin It on Pinterest

Share This