abril15

Cicle de conferències Descobreix una obra d’art en el MUBAG

Organitza: Departament d’Art i Comunicació Visual “Eusebio Sempere, Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert”.

Col·labora: MUBAG.

Data: Dimecres 8 d’abril de 2015

Obra a descobrir

Títol: La mort de l’amant perfecte

L’artista

Daniel Escolano Cárcel naix a Alacant en 1954. Estudia a l’Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona, on obté el títol de Professor de Dibuix. Als quinze anys ja pinta un quadre de gran format titulat Pares de l’Univers i, des d’aleshores, desenvolupa una prolífica carrera artística centrada fonamentalment en la pintura, encara que també en la producció de performances relacionades amb el cos humà, d’il·lustracions, de poesia, de decoració i de disseny de joies i altres objectes com vestits, discos, etc.

La seua primera exposició la realitza a la Galeria Set i Mig d’Alacant en 1976 i, des d’aquesta data, ha exposat en altres llocs destacats d’Alacant, València, Albacete, Madrid, Barcelona, Mallorca i Art Expo New York Coliseum dels Estats Units. En 1987, participa en l’exposició Mirall i Miratge de la Galeria Greca de Barcelona, juntament amb els artistes Antoni Tàpies, Beneyto, Joan Brossa, Casacuberta, Modest Cuixart i Joan Ponc. La seua darrera exposició es celebra al Museu de la Universitat d’Alacant en 2014.

Intel·lectuals de prestigi com Antonio El Bailarín, galeristes com Juana Mordó i Miguel Gasta, i escriptors com Vicente Molina Foix son admiradors de la seua obra.

Entre els museus amb obra permanent de Daniel Escolano es troba el Museu de València, el Museu d’Art Contemporani d’Albacete, la Pinacoteca de la Diputació Provincial d’Alacant, l’Ajuntament d’Alacant, el Museu d’Art Contemporani d’Elx, la Galeria Carlos S. de Madrid, la Sala d’Autoritats de l’Aeroport Internacional de l’Altet d’Alacant i el Museu de la Universitat d’Alacant.

El conferenciant

Juan A. Roche Cárcel és diplomat de Postgrau en Gestió i Polítiques de Desenvolupament Cultural, diplomat en Cinematografia, llicenciat en Filosofia i Lletres i doctor en Sociologia. És professor titular de Sociologia de la Cultura i de les Arts en la Universitat d’Alacant, exvicepresident de la AESCA (Associació Espanyola de Sociologia de la Cultura y de las Artes) i ha sigut fins l’any 2005 Art Network Board (coordinador del grup d’investigació de les Arts) en la ESA (Associació Europea de Cultura). Actualment, és director del Màster d’interpretació de guitarra clàssica de la Universitat d’Alacant i membre de la Associació Valenciana de Crítics d’Art i de l’Institut Espanyol de l’Art Contemporani. En el 2014 ha sigut comissari de l’exposició “El artista i la madre. Daniel Escolano”, organitzada pel MUA.

A nivell acadèmic, destaca com a autor del llibre La Sociedad evanescente (Anthropos, 2009) i de l’editat en anglès The Vanishing Society (Logos Verlag Berlin, 2013); i com a editor d’Espacios y tiempos inciertos de la cultura (Anthropos, 2007) i de La Sociología como una de las Bellas Artes. La influlencia del arte y de la literatura en el pensamiento sociológico (Anthropos, 2012). És també autor de nombrosos articles en revistes especialitzades nacionals, europees, llatinoamericanes i nord-americanes relacionats amb el món de la cultura i de les arts.

Pin It on Pinterest

Share This