Impartida per Lorenzo Hernández Guardiola, Doctor en Història de l’Art i Acadèmic de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València. Data: 1 juny 2017. Hora: 20:00h.

Aquest any es compleix el 350 aniversari de la defunció del pintor alacantí Jerónimo Jacinta de Espinosa (Cocentaina, Alacant, 1600 – València, 1667), destacada figura de l’art espanyol. Per aquesta raó el MUBAG li està realitzant un Homenatge conformat per vàries activitats.

El 10 de maig es va inaugurar l’ESPAI EXPOSITIU amb les dues obres religioses de l’artista que posseeix en el seu fons artístic la Col·lecció de la Diputació d’Alacant, que es podran contemplar fins el 01 d’octubre de 2017.

Dijous, 01 de juny, a les 20:00h, oferirem una CONFERÈNCIA a càrrec de Lorenzo Hernández Guardiola sobre la Vida i obra del pintor Jerónimo Jacinto de Espinosa (1600-1667).

Lorenzo Hernández Guardiola

Premi Extraordinari de Llicenciatura. Doctor en Història de l’Art. Acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València, Catedràtic d’Ensenyament Secundari, Membre del Centre d’Art de l’Època Moderna (CAEM) de la Unviersitat de Lleida.

Des de 1995 fins 2007 va ser Subdirector d’Exposicions Retrospectives de l’Institut Alacantí de Cultura “Juan Gil-Albert”. Ha sigut Membre de Número del antic Institut d’Estudis Alacantins, Vicepresident de l’Ateneu d’Alacant i Assessor Científic del Museu de Belles Arts de València. Medalla d’Honor a l’Ateneu d’Alacant.

Té publicats desenes de llibres i articles d’investigació sobre la seua especialitat, Història de l’Art, i ha dictat distintes conferències sobre Velázquez i pintura valenciana del Renaixement entre d’altres temes, en universitats, acadèmies de belles arts, museus (Museu del Prado) i a distintes entitats culturals. Membre del Comitè Científic de Congressos de Història de l’Art. Professor de Cursos d’Estiu (Universitat d’Elx). Comissari de distintes exposicions, entre elles “La llum de les imatges. La Faç de l’eternitat”. Alacant, abril 2006-gener 2007. Ha exercit la crítica d’Art i ha sigut membre de jurats de Concursos d’Art Contemporani.

Escriptor, en 1993 va obtenir el Primer Premi del concurs internacional de novel·la curta “Gabriel Sijé”. Finalista del Premi Azorín de novel·la 2014.

Per completar aquest homenatge es durà a terme un CONCERT que hem organitzat per al 21 de setembre a les 19h, Homenatge a Jerónimo Jacinto de Espinosa. Concert de

Pin It on Pinterest

Share This