detalle_invitacion

CONFERÈNCIA «VARELA INÈDIT»

Dirmarts 29 de novembre a les 19:30h

Lloc: MUBAG, Planta baixa.

Conferenciant: Manuel Sánchez Monllor.

L’entrada és lliure limitada a l’aformanet del local.

Manuel Sánchez Monllor és investigador sobre alacantins il·lustres i un dels copropietaris de les quatre obres que formen la mostra Varela Inèdit, inaugurada en juliol al MUBAG dins de l’exposició permanent dedicada al pintor amb el títol: Emilio Varela en la col·lecció de Diputació d’Alacant.

Sánchez Monllor ens aproparà a la personalitat d’aquest estimat artista, a la seua relació amb les més notables personalitats alacantines de principis del segle XX; arribant a mantindre amb algunes d’elles una estreta relació d’amistat al llarg de tota la vida.

A més, s’endinsarà en la personalitat d’aquest geni creador i en cóm el seu estat d’ànim evoluciona des de la seua joventut, que coincideix amb una etapa d’esplendor cultural en Alacant, passant per les conseqüències de la guerra civil i els seus últims anys. Circumstàncies que es reflexen en la trajectòria artística d’Emilio Varela.

Acompanyant aquest acte, es presentaran al públic dues vitrines que completen la mostra Varela inèdit amb documentació sobre tot allò exposat a la conferència i que ens amplien la percepció que tenim de Varela, com fotografies juntament amb personalitats, correspondència amb artistas i personalitats conegudes, dibuixos íntims, etc.

Pin It on Pinterest

Share This