VISITA GUIADA I TALLER DIDÀCTIC a l’exposició EL SEGLE XIX EN EL MUBAG. De la formació a la plenitud d’un artista de novembre de 2017 a maig de 2018. Activitat gratuïta i per a tots els nivells educatius.
Per a concertar la visita es pot cridar al 96 592 77 15 / 671 61 01 02, de dilluns a dijous de 10h a 18h i divendres de 10h a 15h, o enviar un correu a: concertacion.mubag@diputacionalicante.es


ITINERARI GUIAT PER L’EXPOSICIÓ


L’exposició EL SEGLE XIX EN EL MUBAG. De la formació a la plenitud d’un artista, dóna a conèixer la carrera i els assoliments dels principals artistes de la província d’Alacant. En l’itinerari proposat i adequat per a cada nivell educatiu, l’alumnat coneixerà els passos cap a la configuració d’un artista. Anirà recorrent les diferents etapes per les quals passa un pintor de l’època, des dels primers anys de Formació, la seua participació en Exposicions i premis obtinguts en elles fins a la Plenitud artística i el Reconeixement Internacional. En aquesta última etapa es detindran davant els paisatges del pintor valencià Antonio Muñoz Degrain, considerat com un dels més originals renovadors de la tradició del paisatge espanyol, ja que posteriorment en el taller desenvoluparan la seua creativitat al voltant d’aquest gènere artístic.


TALLER DIDÀCTIC


El MUBAG introdueix aquest curs escolar una novetat en els tallers didàctics: les taules de llum com a eina educativa. Amb aquest material innovador es crearà un nou entorn d’aprenentatge en el qual els escolars podran observar, experimentar i investigar gràcies a aquest excel·lent recurs que genera un alt nivell de concentració. La temàtica del paisatge, tractada en el recorregut de l’exposició, serà la base del taller en el qual els/as alumnes/as crearan el seu propi primer mitjançant l’exploració sobre aquestes superfícies de base lluminosa i després amb l’aplicació de diferents tècniques pictòriques.


INFANTIL I 1º CICLE PRIMÀRIA
Els escolars aprendran i es divertiran en un taller didàctic dividit en tres fases. La primera part consistirà en el relat del conte “El Misteri dels colors”. A través d’una interessant història, en la qual els protagonistes són els colors, els/as alumnes/as observaran com es van formant els diferents tons i participaran activament amb els seus comentaris i accions durant tot el desenvolupament del conte. A continuació, experimentaran individualment la formació dels colors en les superfícies lluminoses. Amb unes formes geomètriques de material translúcido comprovaran què tonalitats resulten en barrejar i superposar els colors primaris entre si. I per a finalitzar se’ls lliurarà una làmina amb el paisatge descrit en el conte que passaran a acolorir aplicant les tonalitats descobertes al llarg de l’activitat.


2º CICLE PRIMÀRIA, SECUNDÀRIA I BATXILLER
En el taller didàctic els/as alumnes/as donaran regna solta a la seua imaginació en una activitat centrada en la composició d’un original paisatge a partir de l’experimentació individual amb la taula de llum. Els sorprenents paisatges de Muñoz Degrain contemplats en l’exposició seran part important en el desenvolupament d’aquesta activitat. El mètode de treball consistirà, en primer lloc, en l’ocupació de la taula de llum per a aconseguir compondre un paisatge a partir de l’observació i manipulació de transparències en les quals apareixen dibuixats elements dels paisatges indicats. En segon lloc, se’ls lliurarà una làmina en la qual calcaran els elements seleccionats amb els quals crearan el seu propi paisatge i li donaran color amb llapis acuarelables.


A més, es continuen oferint les dues GUIES DIDÀCTIQUES d’aquesta exposició, una per als cursos compresos entre ESO i Batxillerat i una altra destinada a un públic més ampli: escolars de primària, famílies, adults, grups especials, etc.

 

Pin It on Pinterest

Share This