Activitat: Cicle Descobreix una obra d’art en el MUBAG

Data: 8 de novembre de 2017 als 20:00h

Lloc: Alacant. MUBAG

Organitza: IAC Juan Gil-Albert

Col·labora: MUBAG

Artista: Joan Castejón

Títol de l’obra: Retrato de Azorín

L’artista

En 1963 marxa a València i estudia en l’Escola de BBAA de Sant Carlos com a alumne lliure. En 1965 es trasllada al sud de França i a París. Realitza la seua primera exposició personal en la galeria Mateu de València, en 1966. A l’octubre de 1970 arriba a Canàries amb el grup de teatre La Carátula. En el 71 es casa amb Paca. En la presó a Las Palmas inicia la sèrie sobre el llibre de García Márquez “Cent anys de solitud”. Naix la seua filla Arminda. Les mostres més representatives d’aquest període són: Sala Cairasco i Galeria Vegueta, Las Palmas; Sala Pecanins, Barcelona; Doble L i Galeria Punt, València; Galeria Aritza, Bilbao; Galeria Onze, Alacant. Des de 1974 viu i treballa en Denia i la seua obra comença a estar representada en museus i col·leccions privades. En 1998 és nomenat fill adoptiu de Denia.

Entre les seues exposicions dels últims 30 anys destaquem: Arc 82, Galeria Manfred Schüller. Zurich; Palais dónes Arts i École dónes Beaux Arts. Tolosa de Llenguadoc; Col·lecció Castejón, Fundació Lecase. Alcoi; Homenatge a Miguel Hernández. Pamplona, Tolosa de Llenguadoc i París (La Sorbona); A Goya, Casa de Goya. Bordeus. A partir del 2000: Museu de la Solidaritat Salvador Allèn, 2003. Xile; MUA, 2004. Alacant; Joan Castejón i el Quixot IVAM, 2005. València; Grup escultòric en bronze “Sobre la Crítica”, 2006. Elx; “Hernández / Castejon, La Poesia Dibuixada”, 2010-2012. Elx, Xàbia, Granada, Murcia. En 2016, Elx Sales del MACE “Castejón íntim” i en 2017 a València, en la Xirivella-Soriano, “Joan Castejón. Retrospectiva”.

El conferenciant

Actual director de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, és professor de Ciència Política en l’Escola universitària de Relacions Laborals d’Elda (Universitat d’Alacant). Doctor en Ciències Polítiques i Sociologia amb Premi Extraordinari, Llicenciat amb Premi Fi de Carrera en Ciències Polítiques i Màster en Adreça de Recursos Humans, la seua tesi doctoral va estar becada pel Congrés dels Diputats. Premi nacional AECPA al millor llibre de Ciència Política publicat en 2009-2010 i Premi Internacional de Periodisme Miguel Hernández, ha sigut columnista en els diaris La veritat, ABC i Informació.

Autor dels llibres Azorín, testimoni parlamentari (2009), Azorín, la cara de l’intel·lectual (2001) i Data Almizrano (1994), codirector de Rafael Altamira: idea i acció hispanoamericana (2012) i de L’intravagant Juan Gil-Albert (2005) i coordinador del nombre monogràfic Rafael Altamira. Una veu que traspassa el silenci de la revista Canelobre, ha participat a més en volums col·lectius, com a Pensament polític en l’Espanya contemporània (2013), i és especialista en Azorín, intel·lectual a qui ha dedicat nombroses recerques i del que va preparar una edició de la ruta del Quixot (2005) amb il·lustracions de Joan Castejón.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This